2021-08-27 07:50:52• hírek • Erdélysport.hu

Hazai pályán is kikapott a Crvena Zvezdától a CFR, irány a Konferencia Liga

Foto: facebook.com/cfr1907
Foto: facebook.com/cfr1907

Kihagyott büntetőt, kapufa, hatalmas kapushiba – hazai pályán is kikapott a Kolozsvár. 

A Belgrádban elszenvedett 4-0-s vereség után hazai pályán 2-1-re kapott ki a Kolozsvári CFR a Crvena Zvezda együttesétől az Európa Liga rájátszásának visszavágóján, így a szerb bajnok megalázó, 6-1-es összesítéssel jutott be a sorozat csoportkörébe, míg az erdélyiek a Konferencia Ligában folytatják nemzetközi szereplésüket. Immár azonban Marius Sumudica vezetőedző nélkül, állítja a bukaresti sajtó…

 

Az idegenbeli megsemmisítő vereség után már a negyedik percben eldőlni látszott, hogy a „vasutasok” nem hogy a csodával felérő fordítás, de még a csorba kiköszörülésének esélyét is elveszítik, amikor Daniel Graovac és Milos Degenek párharca után a játékvezető büntetőt ítélt a vendégeknek, Alekszandar Kataj pedig értékesítette azt (0-1).

 

A Kolozsvár becsületére váljon, a játékosok nem törtek meg, Ciprian Deac kettős helyzete után a 34. percben pedig Gabriel Debeljuh gólra váltotta Valentin Costache beadását (1-1). Kevésen múlott, hogy a CFR nem előnnyel vonul szünetre, de Adrian Paun lövése után a labda a kapufán csattant.

 

A második félidő aztán ismét rosszul kezdődött: a szünetben a Giedrius Arlauskist váltó Cristian Balgradean kapus (Hindrich Ottó volt a harmadik számú hálóőr) az 53. percben kirúgása Milan Pavkovot találta meg, aki nem kegyelmezett (1-2). Ismét futhatott az eredmény után a CFR, amely azt becsülettel meg is tette, és amikor a 62. percben Debeljuh büntetőt harcolt ki, úgy tűnt, ismét összejöhet az egyenlítés. Csakhogy Deac büntetőjét a kanadai válogatott Milan Borjan védeni tudta.

 

A végére még maradt egy-egy nagy gólszerzési lehetőség mindkét kapu előtt, de sem Claudiu Petrila, sem Lois Diony nem találta el a célt, így az eredmény már nem változott. A Kolozsvári CFR a Bajnokok Ligája után tehát az Európa Ligától is búcsúzott, nemzetközi kalandját az újonnan életre hívott Konferencia Ligában folytatja, amelynek csoportbeosztása a pénteken 14.30-kor kezdődő sorsoláson dől el.

 

A csoportkörben a hírek szerint viszont már nem Marius Sumudica lesz a CFR edzője, a bukaresti sajtó értesülései szerint a 6-1-es búcsút követően ugyanis a Marian Copilu elnökkel egyetemben útilaput kötött a talpára a vezetőség. Annak ellenére, hogy a bajnokságban eddig mind a hat mérkőzését megnyerte a csapat. Utódja az értesülések szerint a korábbi sikerkovács Dan Petrescu lesz. Aki immár harmadszor ülhet le a csapat kispadjára….

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: